PRIJAVITE SE 30. Prekogranični cestovni polumaraton, Virovitica-Barcs

  Novosti         10.09.2021.
PRIJAVITE SE 30. Prekogranični cestovni polumaraton, Virovitica-Barcs

Sportska zajednica Virovitičko-podravske županije i Sportska zajednica grada Virovitice organiziraju 30. Prekogranični cestovni polumaraton, Virovitica-Barcs. Utrka ima dugu tradiciju te ju od ove godine, potaknuti velikim interesom trkača Virovitičko-podravske županije, Slavonije ali i cijele Hrvatske želimo dići na višu razinu.

Polumaraton i utrka građana će se održati 25. rujna 2021. te u njemu sudjeluju trkači iz Hrvatske i Mađarske, na način da svake godine mijenjamo početak starta i cilja. Ove godine start je u Virovitici, u dvorištu Veleučilišta u Virovitici a cilj na bazenima u Mađarskom gradu Barcsu. Slijedeće godine start je u Barcsu a cilj u Virovitici.  

Zajednička organizacija utrke je u sklopu Europskog tjedna sporta kojeg obje države aktivno obilježavaju, a ova utrka je centralni sportski događaj u Virovitičko-podravskoj županiji.

Naša je želja istaknuti trčanje kao sportsku aktivnost za sve uzraste, a još nam je važnije razvijanje i njegovanje dobrih međuljudskih odnosa i promocija zdravog načina života te međunarodna suradnja dviju država. Prekogranični polumaraton se sastoji od utrke na 21.1 kilometar (duga staza), 5.8 kilometara (utrka građana) u muškoj i ženskoj konkurenciji i 8 uzrasnih kategorija. Važno nam je podržati i omogućiti uključivanje što većeg broja žena u ovakav tip sportske rekreacije i tjelesne aktivnosti, kako bi promovirali rodnu ravnopravnost te društveno i medijsko uključivanje žena u sportsku rekreaciju i tjelesnu aktivnosti. Smatramo da je ova utrka u potpunosti u službi tih ciljeva. 

Prijava utrke već je objavljena na stranicama stotinka.hr, na Facebook stranici „Litice oko Virovitice“

i na događaju na Facebooku:

https://www.facebook.com/events/1174759663029330/?acontext=%7B%22event_action_history%22%3A[%7B%22surface%22%3A%22page%22%7D]%7D

Sportska zajednica Virovitičko-podravske županije pripremila je bogate start pakete koje svi trkači dobivaju pri preuzimanju startnih brojeva, a na cilju u Barcsu, sve natjecatelje očekuju majice, ručak i besplatno kupanje na njihovim bazenima.

Prijevoz do starta male utrke i za sve natjecatelje je organiziran samo ga treba čekirati pri prijavi, a autobusi i kombiji će prevoziti natjecatelje nakon kupanja u Hrvatsku.

Osim redovnih dokumenata za prelazak granice potrebne su i Covid putovnice ili potvrde o negativnom testu, a sve upute o trenutnim mjerama možete pročitati na

https://www.koronavirus.hr/privremena-zabrana-i-ogranicenje-prelaska-preko-granicnih-prijelaza-rh/733

Pripremite opremu, osobne iskaznice, potvrde o cijepljenju ili testove te ne zaboravite kupaće i vidimo se 25. rujna u Virovitici na startu. 

 

Ove mrežne stranice koriste kolačiće kako bismo vam pružili bolje korisničko iskustvo. Za više informacija o korištenju kolačića na ovim stranicama, kliknite ovdje. Nastavkom pregleda web stranice slažete se sa korištenjem kolačića.